tiistai 20. marraskuuta 2012

Cake pops

Välillä vähän jotain syötävääkin.. Työkaverini tulivat käymään ja toivat kaikenmaailman herkkuja, joten piti minunkin sentään jotain tehdä. Ohje löytyi Ruokapirkasta ja tällaisia cake popseista tuli:







Ja tässä vielä ohje:

Cake pops eli kakkutikkarit

2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/4 dl kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta

täyte:
1 rs (180g) appelsiinituorejuustoa
(1-2 rkl appelsiinimarmeladia)

kuorrutus:
1 levy tummaa suklaata

pinnalle:
Tutti Futti crush, Tyrkisk Peber crush, Marianne crush -karamellirouhetta tai nonparelleja

lisäksi:
12 puista varrastikkua

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon kevyesti sekoittaen.

2. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle noin 20x30cm kokoiseksi levyksi. Paista 225 asteessa noin 5 minuuttia. Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä levy paperille. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

3. Murenna pohja käsin kulhoon. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja tarvittaessa appelsiinimarmeladia. Seos saa olla paksua. Pyörittele taikina pieniksi palloiksi ja pane pallot jääkaappiin vähintään tunniksi. (Voit tehdä pallot valmiiksi edellisenä iltana.)

4. Leikkaa varrastikuista terävät kärjet pois ja leikkaa tikut kahteen osaan.

5. Sulata suklaa ja kasta tikkujen toinen pää (n. 2 cm pituudelta) suklaaseen ja työnnä tikkujen suklaapää palloihin. Kasta tikkarit kevyesti suklaaseen tai levitä suklaata lusikan avulla. Valuta ja anna jähmettyä hetki ennen kuin ripottelet karkkirouhetta päälle.

6. Pistele tikkarit pystyyn esim. sokerilla täytettyyn kulhoon, halkaistuun meloniin tai omenaan. Siirrä tikkarit jääkaappiin tunniksi. Tarjoa koristelupäivänä, koska koristeet vettyvät pitkään säilytettäessä.

Itse koristelin tikkarit vain marianne crushilla ja senkin tein itse eli mariannet muovipussiin ja lihanuijalla mäiskin sopivaksi... Ihan syötäviä näistä tuli, vaikka ensi kerralla kokeilen ehkä jotain vähän muuneltua versiota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti