maanantai 17. syyskuuta 2012

Matto kummitädille

Kummitädillä oli synttärit jo elokuussa, mutta enpä ole saanut aikaiseksi laittaa maton kuvaa koneelle... Virkkasin siis ruskeasta ontelokuteesta ison Marketta-maton ja siinä saikin koukku sauhuta, sillä aloitin pari viikkoa ennen h-hetkeä. Ja muutenhan ehtisi hyvinkin, mutta kun nuo ipanat välillä vähän häiritsee tätä harrastamista...







Tuo reuna tahtoi nousta koko ajan ylös, mutta sain senkin lopulta prässääntymään ihan kunnolla. Lisäksi matossa on yksi tahallaan tehty virhe :) En enää muista missä kulttuurissa on tapana se, että käsityötuotteesta ei saa tehdä täydellistä tai paholainen kiinnostuu siitä (tai jotain). Ja kummitätini on sen verran taikauskoinen, että ajattelin, että on parempi pitää paholaiset ja muut örkit mahdollisimman kaukana :D

Ai niin, kude Someron langasta ja ohje Kangasaitan sivuilta.

Jumpsuit

Ensinnäkin, milloin haalarista on tullut jumpsuit..? Mihin katoaa suomen kieli? No, oli mikä oli, kaava on OB 4/2012 ja koko 86 eli se vauvamaisempi jumpsuit. Kangas on joustofroteeta, nyt en muista mistä se on ostettu.



Vuoritin hupun mustalla trikoolla, muuten haalarissa ei ole vuoria. Ja tässä on elämäni ensimmäinen resorikanttauksinen vetoketjuhalkio (ja sen kyllä huomaa). Onneksi musta väri peittää virheitä, sen verran omalaatuinen tuosta halkion alaosasta tuli... Pitänee lukea OE:stä paremmat ohjeet, muistan siellä nähneeni, mutta en jaksanut etsiä. Vetoketjun yläreunasta tuli ihan siisti, mutta kokonaisuutena en voi sanoa olevani ihan tyytyväinen.  Ihan hauska tästä kyllä tuli ja juuri sopivasti on kasvunvaraakin eli kuopus saa vielä tovin tätä käyttää ellei nyt ihan hirveästi venähdä pituutta. Toivotaan että sopivat syyskelit vielä jatkuvat.






Koska kangasta vielä jäi, tein ruttupipon esikoiselle. Kaava on samasta lehdestä, mutta hieman muunneltuna.



torstai 6. syyskuuta 2012

Niin kauas pilvet karkaavat

Vihdoinkin! Siis sain nämä ystäväni tilaamat vaatteet valmiiksi. Ompeluhuone tosin ei ole vieläkään kunnossa vaan lähinnä muistuttaa romuvarastoa. Mutta eihän pieni epäjärjestys ompelemista estä.

Asiaan, tein siis Myllymuksujen ruskeasta pilvitrikoosta kaksi t-paitaa, yhden mekon ja kolme pipoa. Pääsin vihdoin testaamaan hankkimaani kaksoisneulaakin (miksi ihmeessä en ole ostanut sellaista aikaisemmin?!)



Hävettää tunnustaa etten ole ommellut saumurilla muuta kuin perus 4-lankaista ommelta ja nyt kokeilin differentiaalisyöttöä. Sillähän sai tosi näppärästi tehtyä mekon hihojen poimutukset. Mekon muuten piti olla tunika, mutta mekko siitä tuli...




Pipot oli nopea surauttaa valmiiksi, niitä olen ennenkin tehnyt. Tilasin myös nauhaa, jossa on kukka ja teksti "handmade" Fabriinasta. Vaatteista tuli ehkä hieman viimeistellymmän näköisiä, kun niissä on jokin merkki. Mitään omalla tekstillä olevia en ole raaskinut tilata. Enkä olisi tuotakaan nauhaa osannut kaivata, ellei joku olisi sitä Facebookin Ompeluelämää-ryhmässä maininnut.




Oli muuten ensimmäinen kerta, kun tein resorikanttauksia. Mielestäni ne onnistuivat ihan hyvin vaikka vielä saakin vähän harjoitella että olisivat täydellisiä... Kaikkein parasta oli kyllä kuulla "asiakkaalta", että vaatteista on tykätty ja toisetkin ovat niitä kehuneet :)