keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

So much to do, so little time...

Eipä tule nyt kuvia, ei. Tilasin uusia kankaita ja kuteitakin olisi, mutta nyt vaan ei kertakaikkiaan voi tehdä niistä mitään. Muutto on edessä viikonloppuna ja pitäisi kai keskittyä pakkaamiseen ym. yhtä tylsään... Mutta sormet syyhyää niiin kovin päästä tekemään jotain ja pää on täynnä kivoja ideoita!

Lupasin kaiken lisäksi tehdä kaverini lapsille t-paidat, joten ehkäpä ne ovat seuraavana listalla, omat projektit odottakoon. Sain vihdoin hommattua ompelukoneeseen kaksoisneulankin, joten toivon että t-paitojen ompelu sujuu nyt mukavammin. Tasosaumakonehan olisi ihan huippu ja sellainen jopa olisi olemassa, mutta kyseessä on vanha teollisuuskone, enkä vielä ole ihan päässyt sinuiksi sen kanssa. Pitää joskus taas pyytää kummitäti apuun, jolta kone on peräisinkin.

maanantai 11. kesäkuuta 2012

Kasvimaan pieniä ihmeitä

Olin tuossa viikon verran poissa kotoa ja sateet olivat näemmä tehneet tehtävänsä. Mullasta pilkisti pinaatin, rukolan ja lehtisalaatin taimia, ihanaa! Muutama päivä myöhemmin pilkisti jo herneiden, tillin, porkkanan ja kukkienkin taimia mullasta.




Olin vähän myöhässä kylvämisen suhteen, joten saa nähdä mitä niistä tulee. Löysinpä kukkapenkistä jotain kurjempaakin, jokavuotisen viholliseni, liljakukon. En tiedä onko se otuksen oikea nimi, mutta ainakin se tekee selvää jälkeä liljoista. Pitänee ottaa järeät aseet käyttöön ja vähän myrkyttää... Tässä kohtaa vannon Ripcordin nimeen :)

Siellä se punainen paholainen pilkistää...

sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Kori ja toinenkin

Samalla reissulla, kun ostin turkoosia kudetta, kassalla osui silmiini juuri tullut kuorma ontelokuteita. Siinä oli juuri sellainen harmaa kude, josta olin luvannut tehdä yhden korin. Pitihän se sitten tietenkin ostaa ja kutistaa kude vielä samana päivänä. Korin piti olla 20cm leveä ja 15cm korkea ja siinä piti olla kahvat. Kuinka ollakaan, Kangasaitan sivuilla oli ohje juuri tuon kokoiseen. Hätiköin kuitenkin virkatessani ja onnistuin tekemään saumasta, jossa kerrokset vaihtuu, vinon... Siksi tein toisenkin korin ja taas saumasta tuli vino! Eli ilmeisesti sen kuuluukin mennä niin :) Tässä kuva toisesta korista.



Ensimmäisen korin annoin siskolleni lahjaksi. Tiedä häntä oliko hyvä idea, kun ottaa huomioon, että hän on noin sata kertaa taitavampi virkkaamaan kuin minä. Toisen sai serkkuni, joka sitä oli alunperin pyytänytkin. Loppukuteesta sai vielä tehtyä pikkuruisen korin, ehkäpä teen siitä itselleni avainkipon.